Hier Kunt U Meer Informatie Vinden Over Het Packet Radio AX25 Protocol - Het Packet AX25 Protocol
GRATIS CONTENTS WELKOM IN DE WERELD VAN DE GRATIS PACKET RADIO SOFTWARE AMSTERDAM IN NEDERLAND
 
Arrow HOMEPAGE
 
Arrow Apache
Arrow Apache Performance
Arrows AX25 PROTOCOL
Arrow Begin
Arrow Codes
Arrow FTP
Arrow Hardware
Arrow Modes
Arrow Modulatie
Arrow Monitoren
Arrow Netrom
Arrow Ontstaan
Arrow Packet
Arrow Sound Test
Arrow TCP en IP
Arrow Verbindingen
Arrow Werking
Arrow Webmaster

Een Zoek Machine Met Behulp van een Eigen Pagina Ranglijst

ACTIVE ZOEKRESULTATENHeeft U Gerichte Bezoekers Nodig ?, U Krijgt Nu 200 Gratis Bezoekers.

GERICHTE BEZOEKERS NODIG ?
NU 200 GRATIS BEZOEKERSZiggo High Speed Fiber Power - Download Speed 200 MB/s And Upload Speed 20 MB/s

ZIGGO HIGH SPEED FIBER POWER
DOWNLOAD SPEED: 200 MB/s
UPLOAD SPEED: 20 MB/s

DE WERELD VAN DE GRATIS PACKET RADIO SOFTWARE IN AMSTERDAM

HIER KUNT U MEER INFORMATIE VINDEN OVER HET AX25 PROTOCOLPacket Radio is een vorm van datacommunicatie waarbij bundeling van informatie in groep maakt dat ook half duplex niet tegelijkertijd zenden en ontvangen, maar afwisselend gebruikt kan worden. Dit is typisch voor het gebruik van een zendontvanger. Typisch is het AX.25-protocol de afspraak hoe machines met elkaar moeten communiceren in gebruik. Het X.25 protocol is aangepast aan amateurgebruik, hierbij worden adressen voor bestemming en afzender vervangen door de roepnamen identificatie van de radioamateurs. Er wordt verbinding gemaakt door middel van een zgn. packet modem, een zendontvanger en uiteraard een computer. De PC stuurt gegevens in de vorm van ASCII tekens naar het modem. Het modem zet dat om in een geluidssignaal. De zendontvanger stuurt dat geluids signaal uit via de antenne.

De antenne van het tegen station ontvangt het signaal op. Het modem herkent het signaal als een packet signaal en zet het om in ASCII tekens die tekens komen op de pc van de ontvanger. Veelal wordt er gewerkt op de snelheid van 1200 Baud 1k2 op FM, op de korte golf soms met 300 Baud. De modems die gebruikt worden variŽren van een simpele print, het zogenaamde Baycom modem. Deze werkt op basis van het TCM3105 chip. Daarnaast is een TNC2 modem veel gebruikt, maar ook de modems PK-88 en PK-232. De laatste is een controller en is voor veel meer dan packet te gebruiken. Maar tegenwoordig kan een stukje software bijvoorbeeld MixW en een goede geluidskaart als alternatief modem worden gebruikt. Voordat ik zendamateur werd was ik in de jaren 90 al actief met packet radio.

Toentertijd was deze mode ook veel in gebruik op de vrije 27MC band. Ik had daar destijds een onbemand systeem draaien met een bulletinboard BBS, een systeem waar berichten achtergelaten kunnen worden. Berichten konden desgewenst ook naar andere BBSEN doorgezonden worden, analoog aan het internet mail systeem. Verder had ik een node en Digipeater met gateway tussen andere kanalen en banden Kanaal 32, Kanaal 38 en via een LPD. Mensen uit omgeving Amsterdam die met packet actief zijn geweest kunnen het NL3ASD-BBS vast nog wel. In die dagen gebruikte ik de naam NL2RTA en NL3ASD voor het BBS en NL3NOD voor de node en Digipeater. Nodes of Digipeaters zijn packet stations die helpen een verbinding te maken over lange afstanden.

Het is in principe een tussen station. Je kan zoveel tussenstations gebruiken als je zelf wilt. Naarmate je meer tussenstations gebruikt wordt je verbinding wel langzamer. Dat komt omdat elk tussen station de packets die je verstuurt of ontvangt controleert alvorens hij ze doorstuurt. Via gateway stations kun je op andere frequenties en zelfs via de telefoon een verbinding maken. Tegenwoordig is het, mede door de opkomst van het Internet, op het gebied van packet radio rustig. Op de 144.800 MHz zijn wel packet-signalen te horen die nu voornamelijk voor plaatsbepaling worden gebruikt APRS. In het noorden van het land zijn nog enkele stations actief op 144.8775 MHz met onder andere een BBSen en Nodes.


DE WWW.ALWAYSFREE.NL - WEB REPUTATIE
Free Backlinks, Get 500 Free Backlinks Automatic Creation.

U KRIJGT NU 500 GRATIS BACKLINK
Do you need targeted visitors, get now 200 free visitors.

GERICHTE BEZOEKERS OP UW WEBSITE NODIG, U KRIJGT NU 200 GRATIS BEZOEKERS.
Vergeet de vooroordelen over gratis hosting. Hostinger is anders. We bieden betrouwbare en flexibile hosting met fantastische ondersteuning! Onze uptime is 99.9% dankzij onze cloud hosting infrastructuur.

GRATIS WEB HOSTING MET PHP EN MYSQL, SITEBUILDER EN GEEN ADVERTENTIES
Verzend Uw Website Gratis Naar de Top 50 van de Beste Zoekmachines.

VERZEND UW WEBSITE GRATIS NAAR DE TOP 50 VAN DE BESTE ZOEKMACHINES
De Wereld van de Gratis Packet Software in Amsterdam
De Wereld van de Gratis Packet Software Amsterdam in Nederland

De Wereld van de Gratis Packet Software Amsterdam in Nederland - Alle Rechten Voorbehouden.